Bezárás X

X. Ness Regatta - Csokoládé és a tenger

2012. szeptember 22.

Az idei Ness Kupa biogradi nyitóestéjén a versenyzők egy exkluzív csokoládé- és bonbonkóstolón vehettek részt. Az aperitif elfogyasztása alatt a 150 fős hallgatóság megismerhette a csokoládékészítés alapjait és eme remek édesség főbb jellemzőit. Az alap fehér-, tej- és étcsokoládék kóstolása után egy klasszikus bonbonsorral folytatódott az este, ahol a résztvevők betekintést nyertek a bonbonok csodálatos világába. A kósoló célja volt, hogy bemutassa a bonbonok sokszínűségét és gasztronómiai értékét, miközben élvezhető, édes élményt kapnak a résztvevők.

 

A kóstolót csillogó szemekkel, őszinte mosollyal és hálás tapssal köszönték meg a résztvevők.

 

 

A kóstoló tételei:

 

Aperitif:

- fehércsokoládéval bevont citromfüves trüffelgolyó egy pohár száraz pezsőben szervírozva

 

Csokoládék:

- 33%-os fehércsokoládé

- 29%-os tejcsokoládé

- 44%-os tejcsokoládé

- 63%-os étcsokoládé

 

Bonbonsor:

- Tengeri sós karamell - Az Adria érintése

- Verdi golyó - A klasszikus alkoholos meggyel töltött bonbon

- Kalamajka - Karamellakrém, citrusgyümölcs, tonkabab...

- Chili - Étcsokoládé és a mexikói fűszer pompás összhangja

- Málna mánia - Édes málna egy kis vaníliával