Bezárás X

"Állati csokoládé mozaikot készítettünk a Pécsi Állatkertben

2016. május 29.

 

 

 

 

 

Több ezer csokoládé mozaikból készült kép az Állatkertben a Gyereknap köszöntésére


A fehér- és étcsokoládé lapocskákból történő tervezést és kirakást az ANK  Rajzműhelyének vezetője Ludván Zsolt irányításával végezték a gyerekek. A képet 2016. május 26-án csütörtökön délután alkották meg a negyedikesek.A Gyereknapon, 2016. május 29-én a frissen átadott Állatkert minden látogatója kaphatott egy falatot ebből a csokoládé-mozaikból. A program Pécs alpolgármesterének, Dr. Őri Lászlónak közreműködésével és támogatásával valósult meg.

2016. május 26-án 17 órakor a gyerekek mellett Őri László alpolgármester urat is az édes élvezetet adó "munka" közben láthattuk.

A csokoládé mozaik alapötletből a Csoko-Láda már készített Eszéken egy Vasarely képet, a IV. Pécsi Csokoládé Karneválon pedig egy Zsolnay-Csokoládé csempeképet. Ezzel az "Állati" mozaikkal a művészetet szeretné közelebb hozni a gyerekekhez az alkotás létrehozásával. Öröm maga a csokoládékép tervezése, kivitelezése és az elkészült alkotás elfogyasztása is. Ezzel édesítjük meg a gyereknapi hétvégén a megújult Pécsi Állatkertet.

Az ANK művészeti nevelése példa értékű. Most egy új anyaggal és folyamattal ismerkednek meg a kis művészek, hogy minél sokoldalúbb művészeti élményeket szerezzenek maguknak és másoknak is.